Градско веће донело Наредбу о рационалном коришћењу воде
16/06/2022

Градско веће донело Наредбу о рационалном коришћењу воде

Градско веће града Ужица донело је данас Наредбу којом се упозоравају грађани да пијаћу воду користе рационално и искључиво за сврхе за које је намењена. Овом наредбом  забрањено је коришћење воде за заливање дворишта, башти, воћњака, пољопривредних усева и др.

Протеклих дана, а према најавама и у наредном временском пероду бићемо суочени са високим дневним температурама и сушом, па је смањење количине воде на извориштима како градског, тако и сеоских водовода врло извесно. Садашње резерве воде су довољне за редовно снабдевање, али уколико се настави ненаменско коришћење пијаће воде за заливање усева, као што је то био случај у претходном периоду, оне могу бити озбиљно умањене.

Веће је задужило ЈКП “Водовод” и Градску управу за инспекцијске послове и комуналну милицију да предузму све законом и градским одлукама предвиђене мере, укључујући и кажњавање оних који не поштују Наредбу. Законом су предвиђене новчане казне у износу од 20.000 до 50.000 динара, а градска одлука предвиђа и могућност искључења са водоводне мреже корисника који не поштују ограничења, односно ненаменски користе пијаћу воду.