Градски штаб за ВС донео одлуку о укидању ванредне ситуације на територији града Ужица
31/08/2020

Градски штаб за ВС донео одлуку о укидању ванредне ситуације на територији града Ужица

Градоначелница града Ужица донела је данас, на предлог Градског штаба, Одлуку о укидању ванредне ситуације на територији града Ужица.

Након разматрања извештаја Завода за јавно здравље Ужице о епидемиолошкој ситуацији као и информација о предузиманим мерама и процене ризика од убрзаног ширења вируса Градски штаб је закључио да је епидемиолошка ситуација граду Ужицу стабилизована до нивоа за који није потребно предузимање посебних мера у ванредној ситуацији, већ се контрола епидемије може спроводити редовним мерама прописаним Уредбом Владе Републике Србије и актима других надлежних органа.

Градски штаб указује да је епидемиолошка ситуација и даље несигурна, па је од пресудног значаја да се настави са применом прописаних мера и одговорним понашањем како би се спречило поновно разбуктавање епидемије.

У граду Ужицу су на снази опште мере за спречавање и сузбијање заразне болести COVID 19 које обухватају забрану окупљања на јавним местима у затвореном и отвореном простору више од 30 лица; обавезно ношење заштитних маски у затвореном простору и на јавним местима на отвореном простору, као и у јавном превозу. Рад трговинских, угоститељских и других објеката наставља се према  важећим мерама, с тим што је радно време угоститељских објеката који немају башту ноћних клубова ограничено до 21.00 часа, док објекти који имају башту могу да пружају услуге до 01.00 часа. Радно време продавница, трговинских центара и других малопродајних трговинских објеката ограничава се до 23.00 часа.

Обавезно је и поштовање препорука Института за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут” које се односе на организацију рада и пружање услуга у свим делатностима

Градски штаб ће и даље свакодневно пратити епидемиолошку ситуацију и у складу са тим предлагати мере.

 

У Ужицу 31.08.2020. године

 

ГРАДСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Наредба о спровођењу мера за спречавање и сузбијање заразне болести COVID 19 можете погледати ОВДЕ.