Градски штаб за ванредне ситуације: Наредних дана веома ниске температуре и обилне снежне падавине
26/02/2018

Градски штаб за ванредне ситуације: Наредних дана веома ниске температуре и обилне снежне падавине

Градски штаб за ванредне ситуације упозорава да се до  четвртка 01.03.2018. године на подручју града Ужица очекују снежне падавине и веома ниске температуре које могу угрозити функционисање саобраћаја, инфраструктуре, као и становништво, а посебно хроничне болеснике и стара лица.

Ангажовани су сви расположиви капацитети за чишћење снега на путевима и улицама и предузете мере за ангажовање додатне механизације у случају потребе.

Веома ниске температуре доводе до тога да посута со нема одговарајуће дејство па је на путевима и улицама могуће задржавање снега и појава поледице. Градски штаб препоручује возачима да на пут не крећу без преке потребе и да обавезно користе зимску опрему. Пешаци морају бити опрезни, посебно на поплочаним површинама и пешачким прелазима.

Најављене ниске температуре могу посебно нашкодити старим лицима и хроничним болесницима па се препоручује да избегавају боравак на отвореном простору, да се  придржавају прописане терапије и упутстава лекара. Потребно је предузети мере заштите водоводних и других инсталација од замрзавања, према упутствима које су дате од стране ЈКП “Водовод”

Иако временске појаве које нас очекују нису неуобичајене за ово доба године, Градски штаб за ванредне ситуације указује да је  потребно да грађани прате упутства надлежних органа и предузимају мере у складу са њима,  као и да се без преке потребе не излажу ризицима по своје здравље и имовину. Градски штаб за ванредне ситуације и надлежне градске службе су у приправности и у наредном периоду ће пратити ситуацију и по потреби предузимати неопходне мере.