Градски штаб за ванредне ситуације: Формирана Комисија за штете настале у области пољопривреде
14/06/2018

Градски штаб за ванредне ситуације: Формирана Комисија за штете настале у области пољопривреде

Територију града Ужица у току јучерашњег дана погодило је јако олујно невреме праћено градом. Током трајања непогоде у интервалу од једног часа пало је око 29,3 литра по м2, што је проузроковало задржавање велике количине воде на улицама и стварање бујица.

Временска непогода је довела до значајних оштећења на путној инфраструктури, конкретно  подизања асфалта у пар градских улица. Дошло је до пада неколико стабала дрвећа, одрона, продора воде у подрумске просторије стамбених јединица, као и пословне просторе у ужем центру града. Значајнија оштећења евидентирана  су и на мрежи кишне и фекалне канализације,  на којима је ЈКП „Водовод“, по пријави грађана и изласком на терен,  у кратком року санирало последице.

Највеће штете претрпели су пољопривредне културе пошто је град у околним селима у великој мери уништио  усеве, посебно засаде  малина,.

Градски штаб за ванредне ситуације је на седници одржаној 13. јуна формирао Комисију за штете настале у области пољопривреде која ће обиласком терена поднети овом телу званични извештај о проузрокованој штети.

За време трајања и након  невремена  екипе јавних предузећа и дежурних служби  у граду биле су у приправности и на терену, и у кратком року су успеле да санирају настале последице.