Градске улице приоритет за екипе "Нискоградње", санирани прекопи и ударне рупе
14/05/2021

Градске улице приоритет за екипе “Нискоградње”, санирани прекопи и ударне рупе

Механизација и људство ЈКП “Нискоградња” у претходних 15 дана били су максимално ангажовани на градским улицама, где се првенствено радило на крпљењу удраних рупа и санацији оштећења насталих током зиме.

Данас је завршено асфалтирање Херцеговачке улице, која је пресвучена у пуном профилу, а по речима Владимира Синђелића члана Градског већа за месне заједнице ради се и на осталим локацијама у граду:

“Тренутно се раде два мања путна правца у МЗ Росуље и у МЗ Турица. Завршени су прошле седмице планирани радови у МЗ Крчагово, док је у Градској општини Севојно остало да се уради пешачка стаза и плато испред школске хале. Планирамо следеће седмице да ангажујемо још две екипе, тако да ћемо са четири екипе свакодневно радити по месним заједницама, по плану и удруженим средствима са грађанима”.

Никола Максимовић директор ЈП “Ужице развој” додаје да су претходних дана радови извођени у Крцуновој улици, делу Ратарске, Његошевој и Београдској улици која је рађена након проласка гаса:

“У претходник 15 дана на око 4 000м2 урађена је санација прекопа, после изградње гасовода, водовода или других инсталација. У наредном периоду у самом граду се очекује изградња кишне канализације и реконструкција Улице Димитрија Туцовића, од Народног музеја до Доварја. Извршена је комплетна припрема за тај пројекат, па очекујемо да ће радови кренути до краја месеца или почетком јуна.”

Управо велики број ударних рупа и оштећења насталих после зимског периода условио је мало кашњење на реализацији овогодишњих уговора, али ће по речима надлежних у наредном периоду екипе бити максимално ангажоване како би се током ове грађевинске сезоне све што је договорено и урадило.