Градске саобраћајнице очишћене, у селима ангажована додатна механизација
13/12/2021

Градске саобраћајнице очишћене, у селима ангажована додатна механизација

Обилне снежне падавине током викенда условиле су пре свега отежано одвијање саобраћаја, а проблема је било и на неколико локација где је дошло до пада стабала на саобраћајнице. Због оптерећења нисконапонске мреже долазило је и до прекида у испоруци електричне енергије одређеном броју потрошача, али је напорима свих надлежних служби ситуација нормализована.

Како истиче Срђан Недељковић члан Градског већа за јавна предузећа, поред људства и механизације наших јавних предузећа ангажована је и додатана механизација како би се што пре отклонили сви проблеми настали услед велике количине снега.

“Велики интезитет падавина током јучерашњег дана отежао је нашем ЈКП “Нискоградња” чишћење градских улица као и сеоских путева. Били смо принуђени да ангажујемо и већи број приватних субјеката како би безбедност саобраћаја била на већем нивоу и како би прочистили све завејане путеве. Велики проблем смо имали у високим зонама где ЈКП “Биоктош” не може да изађе да уклони отпад, а проблема је било и у неколико улица у којима су пала стабла, али су захваљујући брзој реакцији ватрогасаца и комуналних служби укллоњена. И данас смо у контакту са свим месним заједницама, ангажујемо и додатну механизацију тамо где има потребе и саобраћај се за сада одвија без већих проблема. Када је реч о јавном градском и приградском превозу можемо бити задовољни јер нема отказаних полазака”.

Зоран Милитаров начелник Градске управе за инспекцијске послове и Комуналну милицију истиче да су све задужене службе реаговале на време и да само захваљујући томе није било већих последица.

“Овакве падавине се могу очекивати у наредном периоду и мислим да су и наши грађани препознали своју обавезу да очисте тротоаре и просторе испред својих кућа у року који им је дала Комунална инспекција и верујем да се ту нећемо вратити на неку праксу која је била присутна пре пар година и да неће бити потребе за кажњавањем”.

За чишћење тротоара и осталих јавних површина задужено је ЈКП “Биоктош” чији радници од раног јутра раде на тим пословима а чишћење се врши према утврђеним приоритетима.

Сеоским месним заједницама испоручени су раоници и нафта, а по потреби тамо где има већих проблема ангажује се додатна механизација.

Као и претходних година све градске улице чисте се према утврђеном програму зимског одржавања, а надлежни апелују на суграђане да приликом обилних снежних падавина какве смо имали током викенда и сами дају допринос и очисте просторе испред својих кућа и локала.