Градоначелник Петковић: "Ужице је један од финансијски најстабилнијих градова у Србији"
22/10/2018

Градоначелник Петковић: “Ужице је један од финансијски најстабилнијих градова у Србији”

Поводом неколико медијских прилога објављених на националним медијима претходних дана везаних за налазе и препоруке Државне ревизорске институције наведене у ”Извештају о ревизији консолидованих и финансијских извештаја завршног рачуна буџета и правилности пословања Града Ужица за 2017. годину” јавности желимо да пренесемо следеће информације:

Град Ужице је након извршене контроле ДРИ-а добио 29 препорука везаних за одређене пропусте. Неке од тих препорука су већ усвојене док ће остале бити усвојене у најкраћем могућем року. Важно је нагласити да овакав вид препорука дат од стране Врховног државног ревизора је уобичајен, присутан је у ревизорским налазима код већине локалних самоуправа и представља инструмент за унапређење рада јединица локалне самоуправе и као таквог га ми у потпуности прихватамо.

Међутим, оно што ми као Град Ужице не можемо да прихватимо су погрешне интерпретације појединих новинара попут оне да се « у Ужицу трошило више него што се имало”. Таква и сличне интерпретације стварају потпуно погрешну слику о Ужицу који је један од финансијски најстабилнијих градова у Србији.

Успели смо да од града који је почетком 2015. године имао празну касу и доспели, а неизмирени дуг од 333 милиона динара, да за само три године створимо средину која никоме ништа не дугује и има расположиво на рачуну Града преко 300 милиона динара. То се успело захваљујући финансијској дисциплини, одговорном понашању и пословању.

Верујемо да је ово значајан успех свих нас који руководимо градом и не можемо дозволити појединим представницима медија да погрешним интерпретацијама то доводе у питање и тиме збуњују јавност.

Одговорно тврдимо да је Град Ужице једна од најстабилнијих локалних самоуправа у Србији и верујемо да ће тако бити и убудуће.

                                                ГРАД УЖИЦЕ

ГРАДОНАЧЕЛНИК

Тихомир Петковић