Градоначелница у Мокрој Гори обишла радове на путној инфраструктури
15/09/2021

Градоначелница у Мокрој Гори обишла радове на путној инфраструктури

У Мокрој Гори данас је асфалтиран још један путни правац, од укупно шест планираних у овој години. Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић обишла је радове и са мештанима разговарала о значају изградње неопходне инфраструктуре.

“Очувани културни и природни ресурси и огроман туристички потенцијал кандидовали су управо Мокру Гору на листу села која ће се такмичити за титулу најбољег села по позиву Светске туристичке организације. На нама је да и у наредном периоду учинимо све што је неопходно како би у Мокрој Гори, пре свега млади остајали и даље развијали потенцијале којима једно од највећих ужичких села располаже. Шарганска осмица и Дрвенград већ су препознати од стране бројних посетилаца и туриста из земље и иностранства, а на нама је да подржимо нове садржаје и радимо на даљој изградњи неопходне инфраструктуре.

У овој години асфалтирамо шест путних праваца укупне дужине око 1 500 метара заједно са удруженим средствима мештана, а средствима Града биће урађен путни правац од старе Цркве ка Столцу у дужини од око 2 100 метара. Крајем прошле године урађена је и реконструкција Спортског терена код школе, а радимо и на решавању осталих проблема у складу са захтевима мештана.
Желимо да у сарадњи са републичким институцијама, а опет у складу са плановима који се односе на очување животне средине и природних ресурса развијамо све туристичке потенцијале Мокре Горе, чиме ће се сигурно у знатној мери побољшати и квалитет живота мештана и надамо се повећавати њихов број”, додала је градонечелница.

По речима Владимира Синђелића, члана Градског већа у току је асфалтирање засеока Дионице у дужини од 160 м. “Завшрена су 4 путна правца, остала су нам још 2 која ће бити завршена у наредних седам дана. Захвалио би се грађанима свих месних заједница посебно и Мокрој Гори где се тренутно налазимо што су препознали акцију Града у сређивању и асфалтирању инфраструктуре по селима и увек су спремни да учествују и да дају свој допринос.”

Анђела Рајовић мештанка месне заједнице Мокра Гора изражава захвалност и задовољство

“Не можемо речима да опишемо колико нам значи овај пут, овде тренутно живи 11 домаћинстава. Удружили смо се сви заједно са месном заједницом и градом Ужицем како би добили асфалт.”

Сви путни правци који се тренутно асфалтирају доприносе квалитетнијем животу мештана али и пријатнијем боравку све већег броја туриста.