Градоначелница поздравила ужичке матуранте
20/05/2022

Градоначелница поздравила ужичке матуранте

“Управо ваша младост и ваше знање наши су најјачи адути за будућност”, истакла је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, обраћајући се ужичким матурантима на Градском тргу.

Њих 806 плесало је квадрил заједно са вршњацима из целе Европе у оквиру манифестације Матурантски плес.

“Имам и једну велику жељу данас, да сви наставите школовање и стичете нова знања на факултетима које сте одабрали било где да се они налазе, али да искуство стичете овде у родном граду у коме сте одрасли и који ћете управо својим знањем најбоље градити и развијати. Ми ћемо радити на томе да се овде вратите, градићемо нове путеве, нове вртиће и школе,нове квадрате стамбеног простора и наравно, оно сто је најважније, отвараћемо нова радна места. То је наша обавеза и дужност према вашој али и свим генерацијама које долазе”, додала је градоначелница.

Ужички матуранти у манифестацији Матурантски плес учествују од 2007. године, са паузом у претходне две године када плес није оргаизован због пандемије ковида. Град подршку пружа кроз набавку неопходних реквизита ( мајица, кишобрана, пиштаљки) за шта је ове године издвојено 670 хиљада динара.