Градоначелница поздравила учеснике IV Пијанистичког такмичења у Музичкој школи
18/04/2022

Градоначелница поздравила учеснике IV Пијанистичког такмичења у Музичкој школи

Музичка школа “Војислав Лале Стефановић” домаћин је IV Пијанистичког такмичења у коме учествује више од 90 ученика из целе Србије. Отварању такмичења присуствовала је и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић са сардницима.

Пожелевши добродошлицу ученицима и професорима из целе Србије, градоначелница је подсетила да  Музичка школа “Војислав Лале Стефановић” баштини традицију дугу скоро пола века и да генерације ученика које из ње излазе бележе веома значајне резултате.

“Поред успеха на домаћим и међународним такмичењима, није мали број ученика који своје школовање настављају на музичким академијама у земљи и иностранству, што показује да је ова школа веома значајан музичко образовни центар. Зато је посебно задовољство бити овде у вашем, али и друштву најбољих ученика из целе Србије. Драга децо, поштовани професори добродошли у Ужице, град који ће вас увек дочекати отвореног срца. Ја вам у име свих Ужичана желим успешно такмичење и наравно уживајте у музици, због које и јесте овде”, поручила је градоначелница.

Током два дана колико траје такмичење више од 90 ученика из Београда, Чачка, Краљева, Смедеревске Паланке, Трстеника, Ваљева, Новог Пазара, Прибоја, Пријепоља, Нове Вароши и Ужица добиће прилику да провере, потврде и унапреде свој таленат и знање.

Циљ је, како поручују из Музичке школе “Војислав Лале Стефановић”, да такмичење већ наредне године прерасте у међународно са учесницима из околних земаља – Босне и Херцеговине, Црне Горе, Северне Македоније.