Градоначелница поздравила прваке у Првој основној школи Краља Петра II
31/08/2022

Градоначелница поздравила прваке у Првој основној школи Краља Петра II

Традиционално за ђаке прваке приређен је свечани пријем и прозивка у “Првој основној школи Краља Петра II”.

Будуће предшколце и прваке њихове родитеље и учитеље поздравила је и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Видим да сте сви врло срећни и тако и треба да буде, јер сте управо закорачили у најлепше животно доба, ваше ђачко доба. Верујем да ћете сви израсти у добре људе и то је оно што ће бити највећи успех и ваших учитеља и ваших родитеља. Наш задатак је да вам обебедимо све услове за успешно школовање и безбрижно одрастање и ми ћемо то и учинити”.

Уз честитке првацима и њиховим родитељима директор школе Данијел Радевић изразио је велику захвалност градоначелници на уложеним напорима и опредељиним средствима за реконструкцију најстарије ужичке основне школе. Он је подсетио да ће заједничким средствима Града и Минстарства рударарства и енергетике у износу од око 60 милиона динара школа бити енергетски санирана.

У току је процедура везана за избор извођача радова након чега ће уследити и радови на замени столарије, изради спољне изолације и реконструкцији система грејања. Како је уговором предвиђено ти радови биће завршени у току ове школске године.

У “Прву основну школу Краља Петра II” ове школске године уписано је 128 првака, а за све њих Град је обезбедио поклон пакете са школским прибором и по 10 000 динара.