Градоначелница обишла реконструисану деоницу пута Поточање-Кошута
02/08/2023

Градоначелница обишла реконструисану деоницу пута Поточање-Кошута

У пратњи сарадника, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић обишла је путни правац  Поточање –Кошута, који је реконструисан први пут од изградње. Екипе ЈКП „Нискоградња“ уградиле су више од 5 хиљада метара квадратних новог асфалта на овом путу, чиме је решен један од дугогодишњих проблема мештана са овог подручја.

Како је овом приликом истакла градоначелница из године у годину издвајају се значајна и све већа средства за асфалтирањесеоских путева и реконструкцију градских саобраћајница. Само у прошлој години, за ту намену, издвојено је око 105 милиона динара, од чега су 70 милиона средства Града док је 25 милиона динара учешће грађана.

„Настављамо са праксом коју смо започели, да сваке године издвојимо средства за асфалтирање, односно санацију овако дугих путних праваца. Овај пут није једини јер смо пре пар месеци завршили асфалтирање пута Радојичића кула – Стапарска бања у дужини од око 2,5 километара. Такође, по плану се изводе сви радови на асфалтирању путева у селима удруженим средствима мештана и града, али и радови на реконструкцији градских улица.  Завршени су радови у Улици Теразије, у току је реконструкција дела Немањине улице, завршавају се  радови у Улици Исидоре Секуић. Санирали смо у претходном периоду заиста велики број путних праваца у Лужничкој долини, али и другим месним заједницама у којима је путна инфраструктура оштећена услед  елементарних непогода. То нас је можда спречило да уђемо у реализацију још неколико важних реконструкција , али у том погледу очекујемо подршку државе и ресорних министарстава”.

Градоначелница подсећа и да је недавно је потписан уговор у оквиру ког ће 145 локалних самоуправа у Србији добити средства за реализацју пројеката у областима рехабилитације и реконструкције постојеће инфраструктуре, где је за град Ужице опедељено 1,7 милиона евра.

“Имамо спремне пројекте са којима ћемо конкурисати, чиме ће сигурна сам у значајној мери бити унапређена наша саобраћајна инфраструктура”.

Мештани који живе на овом подручју веома су задовољни, јер како истиче Горан Обрадовић из Поточања на ову реконструкцију чекало се неколико деценија.

“У сопствено и у име мештана Поточања, захваљујем се градоначелници на урађеној деоници пута на коју се чекало неколико деценија. Задовољни смо јер ћемо ссада много лакше долазити до својих кућа, а поред тога знатно је олакшан и прелазак деонице туристима који иду ка Гостиљу и водопадима.”

Преостала деоница путног правца Поточање – Кошута биће реконструисана у току наредне године, а ова посета била је прилика  да градоначелница од мештана чује шта је оно што им је потребно и на чему треба радити у наредном периоду.