Градоначелница обишла радове на путним правцима у МЗ Качер
10/06/2021

Градоначелница обишла радове на путним правцима у МЗ Качер

Миодраг Гардић и Милош Танасковић мештани засеока Танасковићи у Качеру са задовољством су дочекали градоначелницу и њене сараднике на путном правцу који је данас асфалтиран. Изражавају захвалност, јер како истичу овде млади желе да остану на селу.

“Бавим се пољопривредом и сточарством, захвалио би се Граду и надам се да ћемо и даље сарађивати јер без пута нема опстанка и останка младих на селу”, каже Танасковић који се вратио да живи у Качеру.

По речима градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић у овој месној заједници радиће се укупно 16 путних праваца.

“У прошлој години у Качеру је остало нереализованих 7 путних праваца, а заједно са 9 путних праваца који ће се реализовати до краја ове године биће то укупно 16 путних праваца у дужини од 2000 метара, чија је вредност са учешћем грађана око 7,5 милиона динара. Такође, биће саниран и главни пут у дужини од 400 метара”.

Градоначелница додаје и да се упоредо ради у још две сеоске месне заједнице Равнима и Трнави, а да ће се након тога механизација ЈКП “Нискоградња” преселити у Луново Село и Кремна.

“У Градском буџету је за позицију одржавање путева и улица издвојено 255 милиона динара, ребалансом ће ова позиција бити повећана још за 80 милиона динара. Покушаћемо да све радове убрзамо и да све путне правце који су у плану да се раде и завршимо”, закључује градоначелница.