Градоначелница гошћа "Каравана женског предузетништва" у Привредној комори Србије
10/06/2024

Градоначелница гошћа “Каравана женског предузетништва” у Привредној комори Србије

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић била је гошћа “Каравана женског предузетништва – на кафи са предузетницама, који је уприличен у просторијама Привредне коморе Србије. И овом приликом градоначелница је говорила о мерама и активностима које град реализује са циљем подршке женском предузетништву.

“Жене јесу стуб породице али и стуб друштва, што потврђују свакодневно својим ангажовањем, деловањем и резултатима. Велики број њих у граду из кога долазим, налазе се на веома одговорним функцијама у јавним установама, предузећима и самој локалној самоуправи, а са друге стране значајан број жена води своја приватна предузећа и предузетничке радње. Трудимо се да им будемо подршка у финансијском и сваком другом погледу. Имамо посебне програме за развој женског предузетништва, које реализујемо у сарадњи са Националном службом за запошљавање, а у значајној мери жене су кориснице наших субвенција у пољопривредној производњи”, нагласила је градоначелница.

Она је подсетила да је град у сарадњи са UN WOMEN реализовао неколико пројеката, који се тичу управо развоја женског предузетништва, како у градском, тако и у руралном подручју.

“Организован је читав низ обука и радионица на тему покретања сопственог бизниса и унапређења постојећег. Планом развоја града Ужица за период  до 2030. године предвидели смо низ мера, које се односе на унапређење услова за њихово пословање. И “Караван женског предузетништва”, који је покренула Привредна комора Србије, сигурно је један од најбољих начина да се у сарадњи са локалним самоуправама, садашњим и будућим предузетницама предоче све могућности, погодности и мере на које могу рачунати”, истакла је градоначелница уз захвалност Привредној комори Србије, која је Ужице препознала као једно од одредишта у којима је караван боравио.

Караван је до сада реализован у Смедеревској Паланци, Горњем Милановцу, Крушевцу, Руми, Новом Саду и Ужицу, а од септембра 2024. године биће реализован и у региону, у циљу даљег подстицања регионалног умрежавања предузетница које послују у Србији и региону.