Градоначелница честитала волонтерима Светски дан и недељу Црвеног крста
07/05/2021

Градоначелница честитала волонтерима Светски дан и недељу Црвеног крста

Поводом 8. маја Светског дана Црвеног крста градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић посетила је Црвени крст Ужице и присуствовала демонстрацији вештина волонтера у пружању прве помоћи.

Показну вежбу волонтера Црвеног крста Ужице градоначелница је оценила највишом оценом. Како је истакла све њихове вештине и знања од огромног су значаја за наше суграђане.

“Великој породици волонтера коју чини око 12 милиона припадника Црвеног крста широм света припадају и волонтери ужичке организације који своје знање, енергију и слободно време поклањају онима којима је помоћ неопходна. Они су много пута до сада показали да су спремни да се прилагоде свакој ситуацији, па је тако било и током ванредног стања проглашеног услед пандемије вируса Ковид 19 када су помагали најугроженијим категоријама становништва и припадницима старије популације. Огроман допринос дају и масовној имунизацији становништва у којој учествују свакодневно”.

Поред учешћа у ванредним околностима волонтери Црвеног крста Ужице годинама уназад раде на промоцији хуманих вредности, едукацији вршњака и суграђана у областима борбе против трговине људима ,пружања прве помоћи, безбедности деце у саобраћају, дискриминације…

“Са бројних такмичења враћају се са највишим признањима, али их слава није понела, остали су верни свом граду и свим његовим грађанима. Зато још једном истичемо да смо веома поносни на њих, а Град ће им као и до сада пружати подршку”, додаје градоначелница уз честитке запосленима и волонтерима ужичке организације поводом Светског дана и недеље Црвеног крста.

У име запослених и волонтера на честиткама и посети захвалио се Генерални секретар Црвеног крста Ужице Драгомир Ћитић.

“Велика је част и задовољство што смо обележавање овог значајног датума почели у присуству градоначелнице и надамо се да ће Град и у наредном периоду пратити наш рад и активности”.

Била је ово прилика и да млади волонтери у разговору са градоначелницом представе организацију у којој је већина њих од нижих разреда основне школе и где се радо враћају и по завршетку студија.