Градоначелница апелује на грађане Ужица да поштују нове мере Кризног штаба!
16/03/2021

Градоначелница апелује на грађане Ужица да поштују нове мере Кризног штаба!

Епидемиолошка ситуација у Ужицу веома је нестабилна, оценила је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, изразивши наду да ће нове мере Кризног штаба за борбу против ковида 19 допринети смиривању.

“Према последњим подацима повећава се број прегледа у ковид амбуланти Дома здравља, али и број хоспитализованових пацијената у Општој болници Ужице и Ковид болници у Крчагову. Поново се у Општој болници Ужице прави реорганизација, како би се повећао капацитет за пријем нових пацијената. Због тога је ово тренутак да замолим све наше суграђане да се придржавају свих прописаних мера носе заштитне маске , држе физичку дистанцу и избегавају све  врсте окупљања”, каже градоначелница и још једном апелује на суграђане да се пријаве за вакцинацију, јер, подсећа, то је једини излаз из ове ситуације.

Према одлуци републичког Кризног штаба од вечерас до понедељка у Србији ће режим рада и живота бити као протеклог викенда, дакле неће радити ништа осим прехрамбених продавница, апотека и пумпи. Вртићи настављају да раде, док ће нижи основци вероватно од понедељка бар на недељу дана прећи на онлајн наставу. Све државне институције, поште, банке, производни погони и капацитети радиће нормално.

За разлику од претходног викенда, Зелена пијаца “Липа” и  Млечна хала радиће уобичајено као и до сада и то у времену од 06.00 до 16.30 часова (радним данима и суботом), а недељом од 06.00 до 13.00 часова, уз спровођење превентивних мера. До понедељка 22.03.2021. године неће радити робна пијаца“Међај” као и све радње које нису прехрамбеног карактера на зеленој пијаци “Липа”.