Грађевинска сезона у пуном јеку!
10/09/2021

Грађевинска сезона у пуном јеку!

Гужве које ових дана имамо на градским улицама ускоро ће бити прошлост, јер су радови на свим локацијама интезивирани и како обећавају извођачи биће завршени у року.

Највеће градилиште тренутно је потез око Народног музеја Ужице где се гради нови кружни ток. Упоредо са изградњом кружног тока реконтруише се у потпуности део улице Димитрија Туцовића ка врху Доварја. Постављају се ивичњаци, али и бехатон коцке које већ сада привлаче велику пажњу наших суграђана, јер ће по завршетку свих радова овај део улице Димитрија Туцовића, заједно са кружним током добити потпуно другачији изглед.

Механизација и људство механизације од 16. августа налазе се у Југ Богдановој улици, од раскрснице са улицом Милована Глишића до раскрснице са улицом Кнеза Михајла, где се такође ради комплетна реконструкција. Замена подлоге и дотрајалих инсталација, потпорни зидови, тротоари обухваћени су овим радовима, а очекивања су да ће све бити завршено у предвиђеном року.

Почетком прошлог месеца почела је и градња пешачке стазе у дужини 300 метара код Медицинске школе која ће повезати месне заједнице Крчагово и Царину. Инвеститор радова је Град Ужице, а вредност радова око 6 милиона динара. Дужина стазе је око 300 метара, површине 560 квадрата и састоји се из два дела, степенишног, ширине 1,2 метра и дела са рампом који ће омогућити кретање дечјих колица и особа са инвалидитетом. Дуж стазе планирано је шест одморишта, биће постављене клупе и јавна расвета.Рок за завршетак стазе је 60 дана.

У току је и реконструкција тротоара дуж главне улице од некадашњег “Кристала” до Улице Страхињића Бана. Вредност радова је 23 милиона динара, а изводи их “Стабил про” у склопу наставка амбијенталног уређења центра града.

Наравно, настављају се и остали радови предвиђени плановима и програмима за ову годину како у самом граду, тако и у сесоким месним заједницама.