Грађевинска сезона при крају
17/11/2020

Грађевинска сезона при крају

Грађевинска сезона се приближава крају а, према речима Николе Максимовића директора ЈП Ужице развој, док временски услови буду дозвољавали изводиће се радови на изградњи путне инфраструктуре у сеоским и градским месним заједницама.

“Тренутно се изводе радови у три месне заједнице Дрежник, Крвавци и Злакуса. Укупна вредност комплетних радова у ове три месне заједнице износи око 11 милиона динара, од којих је само у изградњу путне инфраструктуре у Дрежнику, за четири путна правца уложено око 3,5 милиона динара”-навео је Максимовић.

Вредност комплетних радова у три месне заједнице износи око 11 милиона динара

“Радови су при крају и у Месној заједници Крвавци где су урађена четири путна правца вредности око 4,5 милиона динара, a у току је и асфалтирање путног правцаЛивадак – Спасојевићи у Месној заједници Злакуса у дужини око 300 m.

Надамо се да ћемо уз зависности од могућности ЈКП “Нискоградња” завршити још пар путних праваца до краја сезоне. Очекујемо асфалтирање у Mесној заједници Каран, a покушаћемо да урадимо и пар путних праваца у градским месним заједницама.”

Према речима Велимира Шуњеварића председника Месне заједнице Злакуса приводи се крају календарска година и планирани радови.

“Урађено је 200 m асфалта у засеоку Терзићи и у плану је да се крајем године уради путни правац у засеоку Спасојевићи, као и радови у засеоку Врањача. За ову годину план и програм је испуњен, остао нам је само путни правац од Зечевића до Петра Шуњеварића који ће бити завршен на пролеће.”

Владе Илић и Велимир Шуњеварић, мештани Злакусе

Владе Илић мештанин Злакусе захвалио се руководству града на разумевању и истакао да је асфалтирањем пута у његовом засеоку решен велики дугогодишњи проблем.

“У нашем засеоку има шест домаћинстава, углавном старачких, а сада када је урађен пут надамо се повратку становништва на село.”

Радољуб Шуњеварић члан режијског одбора за изградњу пута у Месној зајеници Злакуса истакао је да је уз велику помоћ и сарадњу Месне заједнице, Града Ужица и удруженим средствима грађана асфалтиран и пут у Спасојевићима:

“Успели смо да овај путни правац урадимо, како би људи остали на селу, мало људи се и исељава из Злакусе што је добро, због тога је и потребно урадити инфраструктуру.”