Град Ужице на "Данима породице" у Перлезу
13/08/2021

Град Ужице на “Данима породице” у Перлезу

Помоћница градоначелнице за демографију и популациону политику Мирјана Радивојчевић, присуствовала је отварању манифестације “Дани породице”, која се по први пут одржава у Перлезу код Зрењанина.

По речима министра за бригу о породици и демографију Ратка Дмитровића, који је отворио манифестацију, огроман је значај оснивања и проширења породице. Он је поручио свима да је за породицу најпотребнија љубав и жеља да неком подарите живот. Како је навео, од пресудног значаја је и да родитељи деле своја позитивна искуства.

Подршку “Данима породице” у име организације “Заједно за младе” дала је и професор др Даница Грујичић, поручивши да жена има право избора када је реч о рађању, али да она свим младима увек говори да бирају и каријеру и породицу, јер породица даје комплетну личност.

Двадесетак локалних самоуправа, међу којима су били и представници града Ужица, на штандовима поред шеталишта, представили су мере пронаталитетне политике коју спроводе у својим градовима и општинама.

Манифестацију, која има за циљ да промовише породицу и породичне вредности, организују Удружење грађана „Породична Србија“, Министарство за бригу о породици и демографију, Покрајински секретаријат за социјалну политику и демографију и Град Зрењанин. Како је речено “Дани породице”, требало би да постану традиционални.