Град Ужице издвојио 7 милиона динара за једнократну новчану помоћ пензионерима
21/05/2020

Град Ужице издвојио 7 милиона динара за једнократну новчану помоћ пензионерима

Градско веће одлучило је да се пензионерима са пребивалиштем на територији Ужица, чије су месечне пензије мање од 15.000 динара, из градског буџета исплати једнократна новчана помоћ у износу од 2.000 динара. Исплата средстава реализоваће се преко наменски отворених рачуна у Поштанској штедионици.

Миодраг Петковић, Члан Градског већа задужен за област финансија рекао је да је пријава за једнократну новчану помоћ кренула данас и да право на њу има више од 3300 пензионера.

Град издвојио 7 милиона динара за једнократну новчану помоћ пензионерима

“Пензионери се могу до краја месеца пријавити за једнократну помоћ на два начина. Први начин је попуњавањем обрасца пријаве на сајту Града Ужица, а други начин је позивом на бројеве Кол центра 031/592 448, 590 145, 590 180, 592 401, сваког радног дана од 8 до 15 часова, или када је реч о сеоском подручју, одласком или позивом у месну заједницу у којој станују.”

Град је за ову намену издвојио око 7 милиона динара, 6,5 милиона планирано је буџетом, док су 500 хиљада динара донирали локални привредници.

“Град Ужице се определио за овај модел исплате једнократне новчане помоћи имајући у виду да смо почетком проглашења ванредног стања поделили више од 2 500 прехрамбених и хигијенских пакета. Овај начин помоћи  пензионерима биће најефикаснији јер они за тај новац могу да купе оно што је њима најпотребније у овом моменту” -истиче Петковић.

Исплата једнократне новчане помоћи почеће од 8. јуна. Све техничке припреме око отварања наменског рачуна вршиће стручне службе Града у сарадњи са Центром за социјални рад Ужице.

Пријавите се за једнократну новчану помоћ ОВДЕ.