Град Ужице и ове године у акцији "Сат за нашу планету"
25/03/2021

Град Ужице и ове године у акцији “Сат за нашу планету”

Због епидемиолошке ситуације, и ове године „Сат за нашу планету„ обележава се дигиталном кампањом. На тај начин организатори акције гласно подсећају да још имамо шансу да ублажимо климатске промене и сачувамо природу, а тиме и нас саме, од свакодневног изумирања.

 

Милиони људи широм света сваког марта искључују светла на један сат како би показали своју непоколебљиву преданост заштити природе и потреби да заједно смањимо човеков утицај на планету Земљу, те се суочимо са климатским променама. Земље нашег региона у тој су акцији од 2009, а годишње се укључи више од 150 градова, бројне компаније и појединци.

У суботу 27. марта 2021. године у трајању од једног сата, од 20 и 30 до 21 и 30 часова акцији ће се придружити и Град Ужице гашењем декоративне расвете на згради градске управе и на Старом граду. У акцију се, као и претходних година, могу укључити и сами грађани гашењем светла у својим домовима, али и учешћем на великом zoom догађају (линк ка догађају ОВДЕ).

Глобална акција “Сат за нашу планету 2021-Покрени се за Планету“, коју организује Светска организација за природу (WWF) ове године одржава се уз подршку Владе Шведске у оквиру пројекта „Да нам клима штима“.