Град Ужице и Фондација Дивац издвојили за пчеларство 3,75 милиона динара
14/10/2019

Град Ужице и Фондација Дивац издвојили за пчеларство 3,75 милиона динара

Град Ужице и Фондација “Ана и Владе Дивац” потписали су данас уговоре са 29 корисника којима је додељена бесповратна новчана помоћ за развој пчеларства. Овај  Пројекат је вредан три милиона и 750 хиљада динара, где је учешће града Ужица три милиона, а  Фонда “Ана и Владе Дивац” 750 хиљада динара.

Марко Стевановић, члан Градског већа задужен за пољоприврду рекао је да ће свако од корисника добити до 130 хиљада динара и да ће се та средства искористити у развој ове области:

“Наши пчелари ће ова средства моћи да искористе у набавку кошница и ројевa или за опрему, као и да искомбинују ове ствари како њима одговара. Добро је то што је скоро половина потписника уговора нова у овом послу и надамо се да ће успешно стартовати и развијати свој бизнис. Иначе, ова година је била непогодна за пчеларе због лоше багремове паше и кишне године тако да ће ова помоћ добро доћи пчеларима.”

Овим пројектом сарадња града Ужица и Фондације „Ана и Владе Дивац“ настављена је четврту годину заредом, а садашња подршка пчеларству долази након помоћи пружене овчарству и козарству.

“Наш Фонд је ушао у 13 годину постојања, а наши донатори су углавном индивидуалци. Ми смо до сада радили у 12 општина и градова и свако се опредељује за подршку различитим областима. Надам се да ће се сарадња са Ужицем наставити и у наредним годинама.” – рекла је Нада Обрадовић, представник Фондације “Ана и Владе Дивац”.