Град Ужице ефикасније управља јавном имовином
15/07/2021

Град Ужице ефикасније управља јавном имовином

На завршној конференцији програма Exchange 5, одржаној протекле недеље у Београду, Граду Ужицу додељена је захвалница за успешну реализацију пројекта „Јавна својина за развој јавног сектора”. Град Ужице је био координатор, а партнери на пројекту Општина Бајина Башта и Регионална развојна агенција „Златибор”.

Програм Exchange 5 предстaвља донаторску подршку Европске уније, намењену локалним самоуправама у Србији, а суштински је усмерен на развој управљања јавном својином. Реализован је уз подршку Министарства за државну управу и локалну самоуправу, Министарства финансија, као и Сталне конференције градова и општина.

Спровођење пројекта у Ужицу допринело је унапређењу организационих капацитета за управљање јавном имовином, укључујући набавку опреме и софтвера за евиденцију имовине, али и конкретне резултате када је реч о геодетском снимању, припреми елабората и пројектно-техничке документације за више од 22 км водоводне и 17 км топловодне мреже, као и адекватно евидентирање више од 6.000 јединица имовине.

Креирање ефикасног система за управљање јавном имовином окренуто је, пре свега, ка грађанима и привреди, јер јавна имовина представља важан ресурс за развој локалне заједнице, стварање повољне инвестиционе климе и подстицајног амбијента за отварање нових радних места.

У име Града захвалницу је примио члан Градског већа Миодраг Петковић, а у име Регионалне развојне агенције „Златибор”, менаџер пројекта, Мирослав Ивановић.