Град Ужице домаћин Републичког такмичења саобраћајних школа
17/04/2024

Град Ужице домаћин Републичког такмичења саобраћајних школа

У присуству представника Министарства просвете, Министарства унутрашњих послова, гостију из Републике Словеније и ученика из целе Србије, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић отворила је 29. Републичко такмичење саобраћајних школа, чији је овогодишњи домаћин град Ужице.

“Овде сам данас да вам у име свих Ужичана пожелим пријатан боравак у граду, који поносно носи титулу националне престонице културе. Ту сам и да вам поручим да се радујемо вашим успесима на овом и свим будућим такмичењима, а посебно вашем тренутном и будућем учешћу у креирању најбољих решења за повећање безбедности свих учесника у саобраћају”, истакла је градоначелница.

Говорећи о пажњи коју град посвећује саобраћајној инфраструктури и безбедности учесника у саобраћају она је нагласила да град издваја значајна средства за те намене.

“Огромну пажњу посвећујемо најмлађима, почев од аутоседишта које им поклањамо по рођењу, преко бројних акција и активности у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја у нашим вртићима и школама, до постављања адекватне саобраћајне сигнализације и мобилијара на местима које смо проценили као критична. И изградња обилазнице један је од начина којима утичемо на повећање степена безбедности, јер теретни саобраћај измештамо из центра града. Наравно, све што радимо радимо у складу са проценама стручњака и уз веома важну подршку наше Саобраћајне школе, односно њених ученика. Они су редовни учесници али веома често и организатори бројних радионица, трибина и активности, чији је циљ подизање свести грађана, а нарочито младих о важности поштовања правила и прописа у саобраћају, рекла је градоначелница, пожелевши успех учесницима такмичења.

Истакавши да је задовољство и част бити домаћин једног оваквог такмичења директор Техничке школе “Радоје Љубичић” Иван Стакић захвалио се на подршци и поверењу за организацију такмичења у Ужицу.

“Драга децо сви сте победили јер сте овде зато што сте то својим резултатима заслужили, нека победе најбољи, али самим доласком овде сви сте победници”, поручио је Стакић такмичарима.

Ученицима се обратио и Мирослав Мацура председник Заједнице саобраћајних школа Републике Србије.

“Драги ученици,  шампиони из области рада саобраћај желим вам да изнесете своја знања на најбољи могући начин, свима много успеха на овом такмичењу у граду у коме се увек осећам, не као гост, већ као домаћин”.

Након обраћања уследио је занимљив културно-уметнички програм. Такмичарски део почиње сутра и завршава се у петак 19. априла.