Град Ужице домаћин обукама на тему финансијског управљања и контроле
05/08/2019

Град Ужице домаћин обукама на тему финансијског управљања и контроле

Наредних пет дана Ужице ће бити домаћин обукама које се спроводе у организацији Централне јединице за хармонизацију Министарства финансија на тему Финансијског управљања и контроле код корисника јавних средстава у Републици Србији.

Заменик градоначелника Ужица Иван Станисављевић

Заменик градоначелника Ужица Иван Станисављевић је истакао да, када је реч о корисницима јавних средстава у нашем граду, градске управе су у завршној фази имплементације система финснаијског управљања и контроле, део корисника јавних средстава управо ради на реализацији, а један део је у фази припремних активности, тако да су ове обуке посебно важне и значајне.

Зоран Живојиновић, представник Централне јединице за хармонизацију Министарства финансија

Зоран Живојиновић, представник Централне јединице за хармонизацију Министарства финансија, је навео да ће обукама осим представника јавног сектора из Ужица присуствовати и представници осталих јединица локалне самоуправе Златиборског управног округа.

“Концепт финансијског управљања и контроле је основ Поглавља 32. Приступних преговора са ЕУ и представља један од услова за приступање Европској унији. Поред тих услова овај концепт побољшава пословање организација јавног сектора тако што уређује пословање свих корисника јавних средстава, што као резултат има боље пословање привреде и боље услуге за грађане”, наводи Живојиновић.

Ужице је пети град у Србији у коме се организују ове обуке.