Град поставио бесплатне лежаљке и сунцобране на Градској плажи
06/07/2017

Град поставио бесплатне лежаљке и сунцобране на Градској плажи

Набавком и постављањем лежаљки и сунцобрана на Градској плажи, Град Ужице је обогатио понуду садржаја на овој, за Ужичане, најомиљенијој локацији. За куповину 50 лежаљки и 25 сунцобрана, Град је из буџета издвојио 235.000 динара и њих ће грађани моћи бесплатно да користе док се купају или шетају Плажом.

Петар Благојевић, члан Градског већа за друштвене делатности побројао је шта је све последњих година урађено на овој локацији: изградња лифт платформе, обнова Старог железничког моста, изградња и реконструкција тоалета и игралишта, све као доказ шта је урађено за Ужичане да би уживали и пријатно се осећали на Плажи.

Драгољуб Костић, члан Градског већа за јавна предузећа изнео је податак Завода за јавно здравље, који врши анализе воде на Плажи, да је вода исправна за купање. Проблем је то што је тренутно вода хладна, али у наредних неколико дана, уколико време буде као сада, предузеће се мере техничке пророде да се температура воде подигне за два до три степене и тада би била оптимална за купање.