Град наставља са суфинансирањем обнове фасада стамбених јединица и наредне године
10/12/2018

Град наставља са суфинансирањем обнове фасада стамбених јединица и наредне године

Другу годину за редом Град Ужице издваја средства из буџета за суфинансирање обнове фасада стамбених објеката на својој територији. Заменик градоначелника Ужица Немања Нешић је овим поводом навео да “поред решавања кључних стратешких проблема са којима се Град суочава, обнова фасада је нешто што ово градско руководство потенцира”.

Наредне године је у градском буџету планирано 10 милиона динара за суфинансирање обнове фасада

“Ове године су на овај начин обновљене фасаде на пет објеката. Од укупно 8 милиона динара, колико је било планирано у градском буџету за суфинансирање обнове фасада, у ове сврхе је потрошено око 4 милиона, због недовољног броја заинтересованих стамбених јединица”, рекао је Нешић и додао да је за наредну 2019. годину буџетом предвиђено 10 милиона динара за овај пројекат, па ће грађани моћи, уколико из неких разлога нису протекле и ове године искористили ову погодност, то да ураде и у току следеће године.

Зграда у Улици Димитрија Туцовића пре обнове фасаде
Иста зграда после обнове 

Дејан Нијемчевић, директор ЈП Стан које изводи радове на четири од пет објеката који су добили средства од Града за суфинансирање обнове фасаде, је навео да ово предузеће већ годинама пружа подршку грађанима тако што им у ситуацији када немају довољно средстава за одређену инвестицију даје могућност отплате инвестиције на више месечних рата. На тај начин уз подршку ЈП Стан грађани реализују и пројекте енергетске ефикасности али и пројекте уређења и обнове фасада.

Дејан Нијемчевић директор ЈП Стан

“Од четири објекта колико ЈП Стан ради у оквиру овог пројекта, завршили смо овај на Главној улици док су сви остали у завршној фази радова. Најзахтевнији посао је био на згради у Улици Марије Маге Магазиновић где је инвестиција вредна 7,5 милиона динара, али се и на том објекту радови приводе крају. Преостала два објекта на којима наше предузеће изводи радове су у Видовданској улици и у Крчагову” – рекао је Нијемчевић.