Град финансира боравак 60 ужичких ученика у одмаралишту "Голија" на Златибору
08/11/2023

Град финансира боравак 60 ужичких ученика у одмаралишту “Голија” на Златибору

60 ученика са територије града Ужица, сеоског подручја и градске општине Севојно отпутовали су данас на мини одмор у Дечије одмаралиште “Голија” на Златибору. Бесплатан боравак на Златибору за ученике од другог до осмог разреда организовао је град Ужице.

Према речима Ратка Трмчића члана Градског већа, на састанку актива директора договорено је да на овај мини одмор иду деца из вишечланих породица и као и она са слабијим материјалним стањем.

“Са њима иду и три васпитача, а током четири дана боравка на Златибору биће им организован богат и занимљив програм са аниматором”.

Миодраг Петковић члан Градског већа подсећа да град посебну пажњу посвећује деци и да се све мере намењене њима из године у годину унапређују. Како истиче, поред издвајања за новорођене бебе, ђаке прваке и стипендија за талентоване ученике ту су и велика издавајања за реконструкцију школа и проширење капацитета Предшколске установе Ужице.

“Имали смо квалитетне мере бесплатног боравка малишана на мору у објекту у Бечићима и од наредне године, после паузе која је везана за корона вирус, наставићемо у већој мери да шаљемо ђаке на море. Ове године по први пут омогућили смо боравак деце у одмаралишту “Голија”.

Са децом из Ужица у одмаралишту “Голија” истовремено ће боравити 37 деце са Косова и Метохије, што ће по речима Петковића бити прилика да наши ђаци шире пријатељства и упознају сународнике са Космета.