Готово четири деценије у Равнима "Сусрети аматерских певачких група"
24/08/2021

Готово четири деценије у Равнима “Сусрети аматерских певачких група”

Под покровитељством Града Ужица, а у организацији Градског културног центра, МЗ Равни и ОШ Ђура Јакшић одржана је 39. по реду Смотра аматерских група Златиборског округа.

Учеснике и бројну публику поздравио је у име Града, Ратко Трмчић члан Градског већа.

“Ови сусрети сигурно су део нашег богатог културног наслеђа и нема сумње да ће манифестација која се одржава готово четири деценије наставити да траје на радост како мештана Равни, тако и свих Ужичана. Радује и чињеница да је смотра прилагођена свим генерацијама и да из године у годину окупља све већи број учесника, али и оних који овде долазе како би се дружили и уживали у правим традиционалним вредностима”, истакао је Трмчић.

Била је ово прилика и да се заслужнима за очување традиционалне манифестације уруче захвалнице и признања а бројна публика у сали ОШ “Ђура Јакшић” у Равнима громогласним аплаузима поздравила је наступе мушких и женски певачких група из Пријепоља, Пожеге, Рибашевине, Луновог села, Прибоја, Нове Вароши, Севојна, Косјерића, Лучана, Сјенице, Бајине Баште, Брекова, Ужица…

Наступили су и гуслар Данило Томић из Ужица, кланиста, двојничар и фрулаш Лука Видаковић и мајстор двојница и фрула Ацо Марковић.