Годину дана рада новог градског руководства
26/06/2017

Годину дана рада новог градског руководства

Ужице, 26. јун: На данашњој конференцији за новинаре представљено је првих годину дана рада, активности, започетих и завршених послова, као и планова ужичког градског руководства. О томе су говорили председник Скупштине града, Бранислав Митровић, градоначелник Тихомир Петковић и његов заменик Немања Нешић.

Бранислав Митровић је рад седница, који је реализован кроз 14 заседања, оценио као изузетно конструктиван и да је кроз 251 тачку дневног реда исказана зрелост скупштинског састава, како позиције, тако и опозиције:

Ужички градоначелник Тихомир Петковић подсетио је на програм који је при избору за градоначелника 22. јуна 2016. године понудио грађанима и на све оно што је од тада реализовано. Посебно је апострофирао консолидацију градских финансија што је био предуслов да јавни сектор крене у инвестиционе пројекте. Такође, Петковић је изразио задовољство разумевањем и помоћи која је добијена од Владе Републике Србије која је видљива на капиталним инвестицијама као што су изградње зграда Прекршајног и Привредног суда и Аеродрома, I фаза реконструкције Фабрике воде на Церовића брду и проширење тела Депоније Дубоко:

О будућим плановима и предстојећим активностима заменик градоначелника Немања Нешић је навео, између осталог, спровођење рационализације запослених у јавном сектору на најефикаснији начин. Као највећи проблем града издвојио је пад наталитета и као мере које треба да преокрену тај процес сматра да је то отварање нових радних места и веће запошљавање: