Формирана Ужичка aкадемска парламентарна унија
21/04/2017

Формирана Ужичка aкадемска парламентарна унија

Потписивањем Споразума између Скупштине града и девет средњошколских и студентских парламената формирана је прва у Србији, Ужичка академска парламентарна унија.
Циљ оснивања уније, по речима председника Скупштине града Бранислава Митровића, је афирмација младих талентованих ђака и студента и њихово укључивање у процес доношења скупштинских одлука.
„Желимо да промовишемо праве вредности, као што су знање, истина, волонтеризам, хуманост, истинољубље, вера и друге добре ствари. Такође, председници ђачких и студентских парламента убудуће ће присуствовати седницама Скупштине града, а биће и консултовани приликом доношења одлука битних за младе људе овог града“, навео је Митровић.
Новоформирана унија имаће Председништво и Савет. Председништво ће чинити председник Скупштине града и председници свих ђачких и студентских парламената. Савет ће чинити професори из свих образовних установа у граду и председник Савета за младе. Савет има саветодавну улогу и пружаће помоћ Председништву приликом доношења одлука.