Фондација Дивац и Град Ужице обезбедили уматичену јагњад за 23 домаћинства
03/07/2017

Фондација Дивац и Град Ужице обезбедили уматичену јагњад за 23 домаћинства

Ужице, 3. јул: У оквиру Пројекта подршке пољопривредницима за развој овчарства на територији града Ужица, данас је 23 пољопривредних произвођача потписало уговоре са представницима Фондације Ане и Владе Дивац. Овим пројектом предвиђено је да ова 23 домаћинства добију по седам грла, с тим што су у обавези да они сами купе још три уматичена грла. Укупна вредност пројекта је 3,7 милиона динара, где је град Ужице обезбедио три милиона, а Фондација 700.000 динара.

Говорећи о развоју сточарства на нашем подручју, заменик градоначелника Немања Нешић навео је да је кроз осмишљене програме направљен значајан корак напред што се види на терену:

“Док у 2014. години није било уматичених грла на нашој територији, на крају 2016. године тај број је износио 1000. Сада, у овој години, намеравамо да активним мерама у овој области тај број увећамо за 60%, односно за 600 нових грла.” – рекао је Нешић и најавио да ће се на јесен обезбедити средства за још један број домаћинстава која су конкурисала, али у овом кругу нису прошла. На конкурс се, иначе, пријавило 127 пољопривредних домаћинстава.

 

Нада Обрадовић, представник Фондације рекла је да се пројекти Фондације спроводе у седам општина и градова, а да се четири од њих опредилило за активности у области сточарства. Обрадовићева је додала да је ово још један од пројеката који су Фондација и град Ужице успешно реализовали на корист грађана.