Фестивал фантастике оправдао очекивања ужичких основаца и средњошколаца
21/09/2023

Фестивал фантастике оправдао очекивања ужичких основаца и средњошколаца

Други и трећи дан фестивала фантастике „Фантаст фест Ужице“, у Градском културном центру обележиле су радионице за ученике основних и средњих школа. Наши најмлађи су у великом броју и са одушевљењем дочекали Уроша Петровића, прослављеног дечјег писца.

Он је на „Мозгаоници за бољи свет“, у свом препознатљивом стилу, навео ужичке малишане на размишљање постављајући им низ логичких загонетки, док је у среду, професор са Академије уметности у Новом Саду, дизајнер и илустратор Ивица Стевановић одржао радионицу илустрације водећи се мотивима из српске и словенске митологије и веровања.

Будући да и Уметничка школа, као и Техничка школа имају одсеке за графички дизајн, директор Градског културног центра Филип Баралић је истакао да је ова радионица попут маскеркласа и драгоцена прилика за све који воле дизајн и илустрацију да науче нешто ново и прошире своје знање.

Радионицу илустрације и ужичке основце и средњошколце посетила је и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

Фестивал фантастике траје до суботе, 23. септембра, када ће се одржати и интерактивна шетња кањоном Ђетиње под мотом “Шетам и причам – Ужице и на небу и на земљи”.