Европски куп и државно првенство у рафтингу од 7. до 9. јуна у Ужицу
06/06/2024

Европски куп и државно првенство у рафтингу од 7. до 9. јуна у Ужицу

Град Ужице ће по други пут бити домаћин Европског купа и државног првенства у рафтингу. Ово велико такмичење уз учешће око 15 екипа одржава се предстојећег викенда, од 7. до 9. јуна, најавили су организатори, уз позив Ужичанима да дођу и подрже такмичаре и уживају у слалому и спусту искусних такмичара из целе Европе.

Према речима Слободана Шиљковића члана Градског већа учешће су потврдиле посаде из Италије, Украјине, Хрватске, Црне Горе, Бугарске, Македоније и Србије.

“Веома се радујемо што можемо да најавимо да ће град Ужице по други пут бити домаћин и суорганизатор Европског купа у рафтингу. Носилац свих активности је Спортски савез Ужице и ми смо као и прошле године у потпуности спремни да све организујемо према правилима и прописима за оваква такмичења. Позваћу све Ужичане да уживају у вештинама, које ће имати прилику да виде током спустова и слалома учесника.  Биће то, сигуран сам, још један разлог више да у наредним годинама у време одржавања манифестације овде имамо и све више посетилаца са стране”, нагласио је Шиљковић.

Борис Пурјаков председник Рафтинг савеза Србије и потпредседник Светске рафтинг федерације истакао је да су задовољни прошлогодишњом организацијом одлучили да и ове године организују такмичење у Ужицу.

” У кањону се тренутно се постављају капије и стаза и очекујемо неких 15 тимова који ће се такмичити у дисциплинама слалом у суботу и у недељу спуст од Градске плаже до Аде. Позивам грађане Ужица да присуствују овом великом догађају”.

Драгиша Кузмановић генерални секретар Спортског савеза Ужице наглашава да је све готово спремно за тренинг који ће се одржати у петак 8. јуна, као и за такмичења планирана за суботу и недељу.

Отварање је заказано за суботу 8. јун у 10 часова на платоу испред Ходроцентрале, након чега ће уследити такмичења која трају до 17 часова. Старт спуста од Градске плаже до Аде је у 10 часова у недељу 9. јуна, а проглашење победника и додела захвалница у 12 часова, такође на платоу испред Хидрцентрале.