Европа у мом граду
19/09/2017

Европа у мом граду

У понедељак 18.09.2017. године у Градском културном центру одржан је скуп „Европа у мом граду“ у оквиру истоименог пројекта који реализују немачка Фондација Конрад Аденауер и Народна скупштина Републике Србије, Одбор за европске интеграције уз подршку издавачко-истраживачког центра „Демостат“.

“Иако није чланица Европске уније, Србија није на маргини Европе, она је део Европе и то треба увек изнова наглашавати и често понављати”- изјавио је директор канцеларије Фондације Конрад Аденауер за Србију и Црну Гору Норберт Бекман Диркес у Ужицу на округлом столу поводом пројекта “Европа у мом граду”.

Диркес је истакао да Србија користи 96 одсто средстава из Европских фондова, док околне земље од 30 до 90 одсто. То потврђује да Србија има најбоље институције за привлачење новца из претприступних фондова у односу на остале балканске државе.

Циљ пројекта је унапређење комуникације између грађана, општине и Народне скупштине што доприноси значајном побољшању услова за административни, економски, финансијски, туристички и културни развој и просперитет локалне самоуправе.