Евалд Крнић, победник 29. скокова са Старог железничког моста у Ужицу
19/07/2021

Евалд Крнић, победник 29. скокова са Старог железничког моста у Ужицу

Евалд Крнић из Тузи код Подгорице победник је  29. Скокова са старог железничког моста у Ужицу. Ужичанин Иван Деспотовић је осовјио друго место, а треће Драган Милновић из Ужица.

Традиционална манифестација коју организују Град Ужице и ЈП “Велики Парк” ове године окупила је 20 такмичара из Србије, Црне Горе и босне и Херецеговине. Због ковида 19 изостали су такмичари из осталих европских земаља, а из истог разлога прошле године скокови нису одржани, па су ове године уместо 30. јубиларних, одржани 29. висински скокови са Старог железничког моста.

По речима Бранка Богићевића директора ЈП “Велики Парк” треба бити задовољан јер све је протекло у најбољем реду

“Због кише имали смо мање публике, међутим имали смо веома добру плејаду такмичарских и ревијалних скокова и најважније је да је све прошло без проблема и повреда. Захваљујем се свима који су помогли манифестацију и учествовали у њеној организацији и надам се да ћемо следеће године имати више такмичара и публике. У сваком случају друго и треће место за такмичаре из Ужица, шеснаестогодишњак који је отворио скокове и веридба после скока једног од учесника дају довољно разлога за задовољство.”

За победника, Евалда Крнића из Подгорице ово је било сјајно искуство

“Ја сам прошле године почео да се такмичим професионално и ово ми је пета скакаона, био сам у Мостару, Сарајеву, Словенији и Бањалуци недавно. Драго ми је што сам дошао у овај град, осећам се као код своје куће и веома сам срећан што сам освојио прво место”.

Да висински скокови нису спорт само за мушкарце поново је својим учешћем потврдила лана Марковић из Крагујевца.

” У Београду постоје олимпијски скокови у воду, тренирају их деца и тако сам и ја почела, а касније сам наставила да се бавим висинским скоковима. Ово је други, трећи пут да сам овде и генерално лепо је скакати у Ужицу зато се радо и враћам”.

Сви се надају да ће наредне године епидемиолошка ситуација бити много боља и да ће јубиларне 30. скокове са Старог железничког моста обележити много већи број такмичара и публике.