Друга фаза радова на реконструкцији Зелене пијаце
28/01/2020

Друга фаза радова на реконструкцији Зелене пијаце

Радови друге фазе реконструкције Зелене пијаце одвијају се несметано упркос ниским температурама. У току су радови на шаловању и припреми за изливање прве плоче објекта који се гради:

“Надамо се да ће радови бити завршени у планираном року, све зависи од временских прилика. Ова зграда ће имати локале у приземљу и робну пијацу на спрату. На овај начин ће на Зеленој пијаци бити обухваћени сви продајни објекти којима ЈКП „Биоктош“ управља” истакла је Мирјана Радивојчевић из Јавно комуналног предузећа „Биоктош“.

Мирјана Радивојчевић, ЈКП „Биоктош“

“У договору са извођачем планирано је да се изводе радови који услед временских услова неће нарушити квалитет градње, да бисмо убразали реализацију пројекта, договорено је да се упоредо крене са набавком машинске и инсталационе опреме” навео је Никола Максимовић директор ЈП “Ужице развој”.

Никола Максимовић директор ЈП “Ужице развој”

Упоредо са радовима друге фазе припрема се и трећа фаза која подразумева замену крова на Зеленој пијаци. Максимовић истиче да пројектанти ускоро треба да заврше и пројекат наткривања, који је јако комплексан: “Због тежине крова и узимајући у обзир безбедности свих корисника, пројекат наткривања се мора радити по највишим стандардима. Кад дође до извођења радова у договору са Биоктошем и са Градом видећемо око измештања пијаце и око целокупне организације.”

Радови све три фазе требало би да буду завршени до половине ове године, када ће Ужичани добити потпуно нову, другачију и модернију пијацу.

За наредну годину предвиђено је да се на доњем делу пијаце изгради фаст гаража чиме ће бити решен проблем прилаза и паркирања.

Извор: ТВ 5 Ужице/Град Ужице