Др Јелена Раковић Радивојевић изабрана за градоначелницу Ужица
21/08/2020

Др Јелена Раковић Радивојевић изабрана за градоначелницу Ужица

Ужице, 21. август: Др Јелена Раковић Радивојевић изабрана је за градоначелницу Ужица. Др Јелена Раковић Радивојевић је, тајним гласањем, добила већинску подршку ужичких одборника и тако постала прва градоначелница у историји Ужица.

Др Јелена Раковић Радивојевић је претходних седам година успешно обављала функцију директора ужичке Опште болнице:

“Поред велике части и поноса што сам изабрана на место градоначелника, на мени је и велика одговорност у наредном периоду. Заједно са својим тимом, уложићу сву своју енергију да успешно водим овај град. Покушаћу да део свог радног искуства са досадашњег посла пренесем и на локалну самоуправу, како бисмо брже и ефикасније реализовали све планове и пројекте које смо зацртали и обећали грађанима Ужица.”

Нови заменик градоначелника Ужица Драгољуб Стојадиновић

Ужички одборници  су за њеног заменика изабрали Драгољуба Стојадиновића, дипл. правника,  као и чланове Градског већа. У саставу новог Градског већа, које сада има девет уместо досадашњих 11 чланова, налазе се  Ратко Трмчић који ће бити задужен за област друштвених делатности, односно образовања, културе и спорта, Владимир Синђелић за месне заједнице, Иван Станисављевић за јавна предузећа, Слободан Кузмановић за привреду и пољопривреду, Миодраг Петковић за буџет и финансије, Слободан Шиљковић за саобраћај, Слободан Грбић за социјалну политику, Нада Јовичић за заштиту животне средине, енергетску ефикасност и туризам и Зоран Лазић за ванредне ситуације.

Ужички одборници изабрали су Милана Курлагића за заменика председника Скупштине града и саставе скупштинских комисија и то за буџет и финансије, за друштвене делатности, за комунално стамбене делатности, за пољопривреду, за представке и жалбе и за јавна признања и награде града Ужица.