Донација Ротари клубова и Дивац фондације ужичким школама
26/09/2022

Донација Ротари клубова и Дивац фондације ужичким школама

У Свечаној сали Градске куће приређен је пријем за делегација Дистрихта 6920 Џорџија (САД)  и Ротари дистрихта 2483 Србија и Црна Гора и делегацију Фондације “Ана и Владе Дивац”, који су у сарадњи са Ротари клубом Ужице обезбедили вредну донацију за основне школе, вртић Полетарац, Општу болницу Ужице и Удружења особа са инвалидитетом Златиборског округа.

У име града на донацији се захвалила градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић истакавши да град цени њихово ангажовање и бригу за наше грађане, а нарочито оне најмлађе.

“У времену у коме живимо и ери дигиталне писмености овакве донације веома су значајне. Омогућавају нам да поред улагања у инфраструктуру наших школа на којој Град данас ради више него икад, на виши ниво подигнемо и квалитет образовања и дигиталне писмености наших ученика.Такође, једнако бринемо о здрављу суграђана и нарочито потребама особа са инвалидитетом. О нашој сарадњи са њиховим удружењима не треба много говорити јер је она из године у годину све боља на обострано задовољство. Сигурна сам да ће донација инвалидских колица допринети квалитетнијем животу особа са инвалидитетом са једне и пацијената који се лече у Општој болници Ужице са друге стране.  Још једном хвала на овој вредној донацији и надам се да и у наредном периоду можемо рачунати на вашу подршку у реализацији бројних пројеката који нас очекују”.

Испред Фондације Дивац присутнима се обратио Владе Дивац и овом приликом изразио захвалност донаторима из Америке. Према његовим речима ово није ни прва, а неће бити ни последња донација за ужичке школе и вртиће.

Како су истакли представници донатора овим дигиталним алатима омогућава се се ученицима основних школа учење програмских језика скреч и пајтон по програму Министарства просвете са којима Ротаријанци имају потпшисан меморандум о сарадњи “За лепшу школу”.

У Ужицу је додељено 50 мБот роботића и 24 дрона за 26 школа из Ужица,Чајетине,Чачка,Горњег Милановца, Ивањице, Лучана,Бајине Баште, Косјерића, Ариља, Пожеге, Ваљева, Лајковца, Љига, Мионице и Уба. Исотвремено дониран је мобилни намештај и икт опрема вртићу Полетарац као и одређен број инвалидских колица за потребе Опште болнице Ужице и Удружења особа са инвалидитетом.