Додељена признања "Капетан Миша Анастасијевић" за изузетне резултате у различитим областима стваралаштва
30/11/2017

Додељена признања “Капетан Миша Анастасијевић” за изузетне резултате у различитим областима стваралаштва

Данас су у Свечаној сали Градске куће у оквиру пројекта “Пут ка врху” додељена признања “Капетан Миша Анастасијевић” за подручје Златиборског округа.

Пројекат “Пут ка врху” осмислила је и већ 17 година успешно промовише вредности предузетничког и друштвеног стваралаштва, Агенција Медиа Инвент из Новог Сада, у сарадњи са Новосадским Универзитетом, Привредном комором Војводине и Привредном комором Србије. Од 2016. године пројекат се реализује и у Републици Српској.

Директор Медиа Инвента и аутор пројекта Владо Маркановић је истакао да је на овом пројекту била одлучујућа сарадња са новинарима, Регионалном привредном комором Ужице, са градским службама надлежним за привредне делатности и наравно критеријуми по основу којих су донешене одлуке о признањима: пословност, тржишна позиција, односи са јавношћу, затим моралне и етичке вредности, социјална политика, конкурентност и одрживи развој.

“Од 76 предлога у првом кругу свели смо то на око тридесет да би признања добило двадесет најзаслужнијих, који својим радом заслужују да се нађу на врху” рекао је Маркановић.

Градоначелник Тихомир Петковић је у име града Ужица поздравио  представнике Медиа инвента и Факултета техничких наука из Новог Сада,  организаторе доделе признања “Kапетан Миша Анасатасијевић” и све вас присутне:

“Посебан поздрав упућујем добитницима награде који су својим радом и ангажовањем заслужили признање које носи име капетана Мише Анастасијевића. Господин Анастасијевић је био способан трговац, веома богат човек, али оно по чему га највише памтимо јесте то да је био велики добротвор и задужбинар. Тиме је задужио српски народ да га се, са великим поштовањем, сећа. Остало је запамћено и преноси се с колена на колено да је несебично, шаком и капом делио стечено богатство са онима који нису имали, са људима који су били немоћни да сами свој живот учине квалитетнијим.

У тешким временима, каква су ова наша, али каква су била и она у којима је живео капетан Миша, изазов да се буде успешан пословни човек, а при том остане добар човек,  је много већи.  Ипак, за оне који имају циљеве и жељу да те циљеве остваре сваки тренутак је прави и он се не сме пропустити. Kад нема друге, скупи се знање, ентузијазам, храброст и закорачи у неизвесно и плива упорно, макар и узводно.

Награда коју сте добили за изузетне резултате и у различитим областима стваралаштва је потврда да сте озбиљно и одговорно прихватили борбу са изазовима које намеће наше време. Награда која носи име капетана Мише Анастасијевића нека буде инспирација и обавеза да и убудуће будете на нивоу досадашњих резултата или, ако се то уопште може, још бољи.”

У име свих награђених присутнима се обратио генерални директор Импол Севала, Нинко Тешић који је рекао да је “лепо кад те негде неко пронађе и схвати да си заслужио награду за свој рад и труд”, али да то признање и награда обавезују да се још више трудиш и радиш и постижеш још боље резултате.

Председница Кола српских сестара у Ужицу, Слободанка Мира Станковић – Ћирковић је истакла да је поносна на Коло српских сестара и чињеницу да су добили ово признање “ово је нешто што је врх за мене, јер не само што признање долази од Медиа Инвента већ и због значаја ко нас је предложио за њега”.

Овогодишњи добитници признања са територије Златиборског округа су:

 1. Никола Селаковић, генерални секретар у Кабинету Председника Републике Србије (за професионализам и друштвену одговорност)
 2. Милија Божовић, директор Ваљаонице бакра у Севојну (најбољи привредник у Региону)
 3. „Импол Севал „ АД Севојно, генерални директор Нинко Тешић  (најбоља компанија у Региону)
 4. Добросав Андрић, генерални директор „Први партизан“АД Ужице (за унапређење привредног амбијента у Региону)
 5. Бранко Николић, директор Raiffeisen banke-Филијала Ужице (најбољи банкар Златиборског округа)
 6. Зоран Шибалић, директор ЈКП „Топлана „ Ужице (најбољи менаџер у јавном сектору)
 7. “Матис Група“ Ивањица,, власник и генерални директор Драгомир Лазовић (нај бренд у Региону)
 8. Божидар Маркићевић, власник „Потенс перфорације“д.о.о. Пожега (најбољи млади менаџер у Региону)
 9. “Green Road” d.o.o. Косјерић,власник Младен Јевтовић (најбоље мало предузеће у Златиборском округу)
 10. Српско-руски клуб у Ужицу, председник Немања Спаловић (за континуитет и постојаност пријатељских односа  Србије и Руске Федерације)
 11. Предузеће „НН Боровић“д.о.о. Ивањица, власник Рашко Боровић (најбоље услуге у Региону)
 12. “Copper com” d.o.o.Ужице, оснивач и власник Милован Цвијовић (за разноврсност у области производње, трговине и услуга)
 13. Textil doo Ужице, директор Жељко Павловић (за изузетан допринос афирмацији текстилне индсутрије Србије)
 14. Предузеће „Бохор“ доо Ужице, власник Мишо Радовановић (за традицију и развојне пројекте)
 15. „ЛАРГО“ доо Бела Земља,власник Горан Васиљевић (за иновативност и пословну визију)
 16. МТК „Метал-комерц“ Ужице, директор Марко Селаковић (нај породични бизнис у Региону)
 17. „Турбосервис“ доо Ужице, Маријана и Дејан Вељовић (за пословност и тржишну позиционираност)
 18. Агенција „Пулсар“ доо Ужице, директор Станимир Дробњаковић (најбољи партнер у Региону)
 19. Предшколска установа у Ужицу, директорка Веселинка Јовановић (нај -установа у предшколском образовању Златиборског округа)
 20. Коло српских сестара у Ужицу, председница Слободанка Мира Станковић -Ћирковић. (за доброчинство и хуманост)