Додела лаптоп рачунара ужичким школама, вртићима, амбуланатама и удружењима
31/01/2024

Додела лаптоп рачунара ужичким школама, вртићима, амбуланатама и удружењима

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић уручила је данас представницима основних школа, вртића, удружења и сеоских здравствених амбуланти 20 лаптоп рачунара.

Уз подсећање да је Министарство државне управе и локалне самоуправе крајем прошле године донирало граду 20 лаптоп рачунара, градоначелница је истакла да је Градско веће донело одлуку да се та опрема уступи установама којима је најпотребнија.

“Наравно рачунајте на нашу подршку и у наредном периоду, јер оно што желимо је равномеран развој свих месних заједница на територији нашег града. Сеоске месне заједнице и људи који живе у њима једнако су нам важни. И то показујемо и овим чином али и свим осталим пројектима и пословима које смо реализовали у оквиру путне инфраструктуре, објеката вртића и школа и свих других неопходних садржаја. Наравно у сарадњи са вама и са грађанима настављамо истим темпом”, нагласила је градоначелница.

Лаптоп рачунаре добила су издвојена одељења основних школа у Турици, Качеру, Гостиници, Волујцу, Крвавцима, Љубањама и матичне школе у Карану, Кремнима и Равнима, као и вртићи у Карану и Кремнима. Према исказаним потребама рачунарска опрема додељена је и месним заједницама Дрежник и Волујац, затим здравственим амбулантама у Рибашевини, Дрежнику и Мокрој Гори. Лаптоп рачунаре преузели су и представници ужичких удружења “Родитељ”, “Јефимија”, “Женски центар Ужице” и “Клуб 3”.