„Доба обнове“
24/07/2017

„Доба обнове“

Ове године Ужице је постало богатије за још један уметнички центар. У простору некадашње касарне у Крчагову Удружење визуелних уметника Ужица основало је галерију Рефлектор. Група младих уметника коју предводи сликар Александар Димитријевић већ месецима ради на реконструкцији и привођењу простора намени.

Спремност Града да уступи девастиран простор групи младих ентузијаста већ има позитивне резултате, одржане су две изложбе, велики део радова на реконструкцији је завршен, а уметници и публика су добили нови центар окупљања.

Прво свечано отварање простора за јавност са изложбом под називом „Доба обнове“, публика ће имати прилику да посети у понедељак 31. јула у 20 часова. На изложби ће бити представљено преко двадесет уметника из Ужица, Србије али и из света.

До краја излагачке сезоне, између осталих у галерији ће се представити уметница из Аустралије Татјана Есте са инсталацијама и цртежима, биће премијерна промоција фото-књиге уз изложбу фотографија Игора Чока која је резултат нове сарадње између галерије и Београдског месеца фотографије, а ишчекује се и презентација пројекта уметнице Данице Караичић која је на резиденцијални боравак Удружења визуелних уметника Ужица дошла из Аустралије.