До решења проблема у сарадњи са грађанима, ускоро нове вибро траке и успоривачи брзине
02/03/2022

До решења проблема у сарадњи са грађанима, ускоро нове вибро траке и успоривачи брзине

Крајем прошле године на неколико најфреквентнијих локација у граду постављена је нова, додатна саобраћајна сигнализација. Како је недавно и најављено у овој години за ту намену опредељена су и знатно виша средства, па ће чим временске прилике то дозволе у складу за захтевима грађана на још неколико локација бити постављени пешачки семафори, вибро траке и успоривачи брзине.

 

“Савет за саобраћај града Ужица разматра све приспеле предлоге, а у току је и тендер за извођача радова за постављање вертикалне и хоризонталне сигнализације. Наравно, најпре ће се радити на локацијама у близини школа, вртића и здравствених установа, а даље према плану у свим градским и приградским улицама. Упознати смо и са проблемом прилаза ОШ ” Стари Град”, па смо у договору са Полицијском управом Ужице донели одлуку да припадници Саобраћајне полиције од данас појачано дежурају у улици Лазара Мутапа. То је само привремено решење, јер чим временски услови дозволе на том потезу биће постављене вибро траке”, каже Слободан Шиљковић члан Градског већа за саобраћај уз напомену да родитељи и грађани могу рачунати на пуну сарадњу надлежних институција и увек им предочити где постоје проблеми.

Шиљковић подсећа да су недавно на потезу од Царине према Сарића Осоју и у Крчагову постављени електронски успоривачи брзине, док су вибро траке постављене код Медицинске школе, као и у веома фреквентној Улици Милоша Обреновића у Крчагову.