До петка завршетак свих радова у Улици Димитрија Туцовића према Доварју
18/10/2021

До петка завршетак свих радова у Улици Димитрија Туцовића према Доварју

На кружном току код Народног музеја данас и сутра радиће се на исцртавању хоризонталне сигнализације уз делимично пропуштање возила.

Ово су уједно и завршни радови у самом кружном току, а упоредо са њима изводе се и последњи припремни радови за асфалтирање Улице Димитрија Туцовића према Доварју. Очекује се да асфалтиртање почне у среду 20. октобра и буде завршено до петка 22. октобра.

Подсетимо реконструкција овог дела Улице Димитрија Туцовића  вредна је 38 милиона динара, а урађена је захваљујући средствима Министарства привреде и Града Ужица. Урађена је комплетна кишна канализација у дужини од 400 метара, нове инсталације и прикључци, постављене су бехатон плоче на тротоарима са тактилном стазом за особе са инвалидитетом, ивичњаци и решетке, а потез око Цветног трга оплемењен је са 15 нових стабала.

Изградњу кружног тока финансирали су “Путеви Србије” са 50 милиона динара, док је из буџета града издвојено око 10 милиона динара.

Овим  инвестицијама вредним око 100 милиона динара заокружено је решавање проблема кишне канализације у Крчагову, још једна градска улица у потпуности је реконструисана, а захваљујући још једном кружном току затно ће бити убрзан саобраћај у самом центру града.