До краја октобра биће завршен партер Студентског центра у Крчагову
23/09/2021

До краја октобра биће завршен партер Студентског центра у Крчагову

Радови на партеру Студентског центра у Крчагову изводе се у складу са пројектом. Завршена је дренажа локације и урађен потпорни зид, а тренутно се ради на изградњи амфитеатра и реконструкцији трибина. За овај пројекат Министарство просвете науке и технолошког развоја и Град Ужице определили су око 14 милиона динара.

По речима Ратка Трмчића, члана Градског већа за друштвене делатности Град Ужице има добру сарадњу са Министарством просвете, науке и технолошког развоја када су у питању улагања у образовање, а ове године издвојили су средства за два пројекта.

“Један је завршен, а реч је о реконструкцији 12 мокрих чворова у ОШ “Нада Матић”, док је реализација овог у току и надамо се да ће бити завршен у наредних месец дана. Такође, надамо се да од ресорног министарства можемо очекивати подршку и у наредном периоду за инвестиције које смо планирали, попут реконструкције и сређивања школских објеката”.

Љиљана Кузмановић директорка Студентског центра у Крчагову истиче да ће уређење овог простора унапредити квалитет услуге Студентског центра и побољшати услове смештаја корисника. Поред тога, додаје спортско рекреативне садржаје на овом простору моћи ће да реализују и становници месне заједнице Крчагово.

“Захваљајући оваквим пројектима и инвестцијама све већи број студената препознаје Ужице као универзитетски град. Пројектом партерног уређена студентског центра планирана је изградња кошаркашког терена са пратећим трибинама, теретана на отвореном, реконструкција амфитеатра, комплетно уређене зелене површине са пратећим садржајима и тартан стаза као и паркиралиште за бицикле. Радови су у току, до сада је пратећи захтеве терена урађен потпорни зид целом дужином и урађена је комплетна дренажа локације. У току је израда амфитеатра, реконструкција као и израда трибина на терену, ради се подлога за тартан стазу и за теретану на отвореном”.

Уколико временски услови буду ишли на руку извођачима радови ће бити завршени крајем наредног месеца.