До 13. марта пријаве за суфинансирање обнове фасада стамбених зграда
20/02/2024

До 13. марта пријаве за суфинансирање обнове фасада стамбених зграда

10 милиона динара опредељено је у буџету града Ужица за суфинансирање обнове фасада стамбених и стамбено-пословних зграда. И ова мера се по речима Радмиле Баћковић Шојић начелнице Градске управе за инфраструктуру и развој, реализује са циљем повећања енергетске ефикасности, али и лепшег изгледа нашег града.

“Одлуком која се односи на спровођење овог конкурса олакшани су услови конкурисања и дефинисане су просторне културно-историјске целине. Износ суфинансирања је 40% за I зону, 35% за II и 30% за трећу зону од укупне вредности пројекта санације. Осим тога, стамбене заједнице су у обавези да планирају и термоизолацију у оквиру обнове фасаде. Такође, стамбене заједнице у оквиру културно- историјских целина у обавези су да прибаве услове за извођење конзерватрско- рестаураторских радова на фасади од стране Завода за заштиту културе споменика Краљево и ове стамбене зграде се суфинансирају у износу од 80% од укупне вредности пројекта санације”, наводи начелница уз позив стамбеним зајендицама да учествују у овом јавном конкурсу, који је отворен до 13. марта.

Потребна документација за учествовање на конкурсу је захтев, решење у упису у регистар стамбених заједница, лист непокретности, Одлука скупштине станара за планиране радове, оверенa изјавa о обезбеђеним средствима, решење о одобрењу за извођење радова и предмер и предрачун  за обнову фасаде. Све неопходне информације могу добити у просторијама Градске управе за инфраструктуру и развој у канцеларији број 26 или на телефон 592-412.

У току прошле године реконструисана је, на велико задовољство Ужичана, фасада зграде на Тргу партизана. Нови изглед добила је и зграда у Улици Димитрија Туцовића 45, а у наредном периоду радови се по основу прошлогодишњег уговора настављају у Видовданској и Доситејевој улици.