Дежурне службе спремно дочекују празнике
31/12/2020

Дежурне службе спремно дочекују празнике

Полако испраћамо 2020. годину, нову 2021. дежурне службе у граду Ужицу дочекаће спремно. Према речима Ивана Станисављевића члана Градског већа задуженог за рад јавних предузећа све дежурне службе ће имати активна и пасивна дежурства.

“По редовном плану и програму ће се спроводити чишћење града и одношење смећа. Као и ранијих година паркинг сервис неће наплаћивати своје услуге суграђанима 1., 2. и 3. јануара. Зимско одржавање је по редовном плану и програму који је усвојило Градско веће и биће активне две службе по потреби, дежурна служба ЈП” Ужице развој” и ЈКП “Нискоградња. Они прате временске услове, најаве и уколико дође до неких снежних падавина, што не очекујемо у неком великом обиму, сви путеви ће бити очишћени на време и проходни за наше суграђане и оне који путују. Што се тиче ЈКП “Градска топлана” дежурна служба је на располагању 24 сата, а у новогодишњој ноћи биће продужено грејање до поноћи, а 1. јануара до 22 сата. ЈКП “Водовод” током целе године ради истим режимом, имају активна и пасивна дежурства, како би се евентуални квар у што краћем року отклонио, али се надамо да ћемо ове празнике проћи без тога. Неће бити застоја у функционисању свих јавно комуналних услуга, што ће омогућити суграђанима да празнике проведу на најбољи могући наћи.”

Према речима Станисављевића Предшколска установа не ради до 11. јануара, али биће дежуран дечији вртић “Полетарац” на Царини за све суграђане који раде и који морају своју децу да оставе, а корисници су услуга.

“Деца која су ове седмице ишла у вртић након 11. јануара неће морати да доносе потврде од лекара да би поново кренула, а деца која нису ишла дужи временски период у вртић мораће да донесу потврде како не би дошли у ситуацију да се ковид 19 прошири.”