Дежурне службе на терену, у току дана нормализација саобраћаја
11/01/2021

Дежурне службе на терену, у току дана нормализација саобраћаја

У току протекле ноћи пала је већа количина снега која је изазвала отежан саобраћај на путевима града Ужица. Машине ЈКП Нискоградња су на терену и чисте улице према приоритетима, односно према усвојеном Плану и програму чишћења улица и јавних површина на територији града Ужица.

Из ЈП Ужице развој наводе да се у току дана очекује нормализација саобраћаја.

“У контакту смо са сеоским месним заједницама око координације чишћења на сеоским путевима. У току вечери имали смо проблема са падом дрвећа на пар локација, али смо то успешно решили уз помоћ ватрогасне службе. Такође, отклоњени су и проблеми у вези саобраћања неколико линија градског превоза: Ужице-Равни-Дрежник, Теразије – Турица и линија за Злакусу. У току преподнева се очекује нормализација превоза.”

Јавно предузеће Биоктош врши чишћење тротоара и јавних површина и из тог јавног предузећа наводе да је приоритет чишћења снега у току ноћи, а биће и наредних дана, чишћење круга Здравственог центра, улице у кругу касарне у Крчагову која је повезана са Ковид болницом, улице код Дома здравља, као и улица у близини вртића и школа.

Пошто се у наредном периоду очекују ниске температуре, из дежурних служби апелују на возаче и пешаке на додатну опрезност приликом кретања.