Делегација Града Ужица у посети општини Лепосавић на Косову и Метохији
03/06/2021

Делегација Града Ужица у посети општини Лепосавић на Косову и Метохији

Делегација Града Ужица са делегацијама још 16 општина из Србије и народним посланицама Скупштине Србије у посети је општини Лепосавић на Косову и Метохији. Том приликом посетили су и Основну школу “Стана Бачанин” у Лешку и деци уручили пригодне поклоне.

Њих је срдачно дочекао председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић са сарадницима. Он је изразио огромну захвалност свим општинама на вредној донацији, која је уручена деци из Лешка. По његовим речима ово је само једна у низу помоћи која стиже из општина у Централној Србији и Војводини, што је показатељ да грађани општине Лепосавић, али и српски народ на Косову и Метохији није заборављен.

У име Града Ужица донацију је уручио заменик градоначелника Драгољуб Стојадиновић.

“Свесни смо како живе српска деца на Косову и Метохији, и оно што смо данас донели поред ових скромних поклона јесте порука њихових вршњака и свих грађана из Ужица и целе Србије да нису сами и да ће тако бити и у будућности. Данас смо овде и да се захвалимо нашој браћи и сестрама зато што овде остају и опстају, чувајући наше заједничко огњиште”, истакао је Стојадиновић.

Посета српским општинама на Косову и Метохији постала је традиција, а поред донација Град Ужице издваја и средства за рад народних кухиња. У овој години за ту намену издвојено је 320 хиљада динара.