Дефинишу се планови за реконструкцију постојеће и изградњу нове инфраструктуре у граду
09/02/2021

Дефинишу се планови за реконструкцију постојеће и изградњу нове инфраструктуре у граду

На радном састанаку у кабинету градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић, коме су присуствовали директори јавних предузећа Нискоградња и Ужице развој, затим начелник Градске управе за инфраструктуру и развој и градски већник задужен за рад месних заједница, дефинисани су планови за реконструкцију постојеће и изградњу нове инфраструктуре у нашем граду. На првом месту приоритета означена је реконструкција постојеће водоводне мреже, затим изградња канализационе мреже и реконструкција најфреквентнијих саобраћајница у Ужицу.

Једна од тема састанка била је и санација односно изградња подзиде у Београдској улици која се пре неколико дана срушила. Стручне службе су након изласка на терен и израде предмера и предрачуна радова увеле извођача у рашчићавање терена, а након тога ће у најкраћем року потпорни зид бити урађен.

Санација потпорног зида у Београдској улици

Када је реч о клизишту у Улици Светозара Марковића које се недавно поново активирало услед обилних падавина, градоначелница је инсистирала да се убрзају активности на комплетирању пројектно-техничке документације како би се што пре приступило решавању овог вишегодишњег проблема.